По думите му поради разгара на летния сезон и струпването

...
По думите му поради разгара на летния сезон и струпването
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър: Поне в близките 10 дни няма да излезем от зелената зона

По думите му заради разгара на летния сезон и скупчването на хора, в крайпътните заведения и бензиностанциите е належащо да се носят маски, което ще отдалечи страната ни от прекосяването в идната зона по заболеваемост от COVID-19.

" Приканваме хората към отговорно държание по заведенията, летните и планинските курорти, приготвяме заповед за реализиране на надзор от институциите, които се грижат за това - Министерство на вътрешните работи, РЗИ, БАБХ и общините, които имат правото да глобяват ", добави доктор Александър Златанов.

Според него, в случай че се съблюдават тези ограничения, България може дълго време да остане в зелената зона.

Проверките ще обзет заведенията, които са на закрито по черноморските курорти, бензиностанциите и хората, преминаващи директно през България.

Санкцията е 300 лв. за неносене на маска и неспазване на ограниченията.

" Целта е да се спре развиването на пандемията в страната. Ще се работи по Плана. Всеки регион, с решение на щаба, на регионално равнище, има право да вкарва спомагателни ограничения като да вземем за пример инспекция по плажове, призоваване. Има леко потегляне нагоре, хората започнаха за форсират имунизацията си ", разяснява доктор Александър Златанов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР