По думите му основният фактор за високите нива на инфлация

...
По думите му основният фактор за високите нива на инфлация
Коментари Харесай

Цените на тока остават високи до пролетта, прогнозира Атанас Пеканов

По думите му главният фактор за високите равнища на инфлация у нас са енергийните цени, „ които могат да пострадат още, в случай че се затегне геополитическата обстановка “.

Пеканов разяснява и Бюджет 2022: „ С по този начин заложения недостиг за България той е допустим, съгласно мен. Страната ни би трябвало да влага доста повече в човешкия капацитет и този бюджет е първата стъпка в тази посока “.

Той сподели още, че при този бюджет няма спънка за България да влезе в еврозоната, тъй като фискалните правила не важат към този миг.

„ В момента текат диалози какво да се случи с фискалните правила от следващата година. Ако условието за страните да нямат недостиг повече от 3% се върне, това може да бъде проблем за България “, счита Атанас Пеканов.

А на въпроса приготвя ли се нова лява партия с негово присъединяване, той бе безапелационен: „ Няма да върша политическа партия. Аз съм се върнал в нещата, в които съм специалист - макроикономика, парична политика, фискална политика – това е полето, в което се усещам добре “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР