По думите му няма налична инфраструктура за алтернативни доставки на

...
По думите му няма налична инфраструктура за алтернативни доставки на
Коментари Харесай

Експерт: Частни компании могат сключат договори за доставка на газ с Газпром

По думите му няма налична инфраструктура за различни доставки на природен газ

"Може би "Булгаргаз " няма да възобнови дълготрайния си контракт с "Газпром ", само че това не значи, че частни търговци няма да го създадат. По този метод държавното сдружение ще свие активността си на пазара и ще осъществим условията за наказания ". Това съобщи за "Твоят ден " по Мартин Владимиров, енергиен специалист.

По думите му няма налична инфраструктура за различни доставки на природен газ. "Няма задоволително потенциал за обезпечаване на цялото ползване. При стартирането на интерконектора Гърция - България към края на годината, ще можем да осигуряваме потребностите на България. Има въпросителни пред опцията ни да закупим стратегически количества полутечен газ. Вероятно ще можем да се оправим и без съветския газ поради края на отоплителния сезон, само че цената му ще бъде по-висока ", означи той.

Според него се чака концепцията за общо пазаруване на природен газ да има за цел запълване на най-малко 80% от газохранилищата в Европа до началото на идващия отоплителен сезон. "Рисковете са, че няма да има задоволително природен газ, който да обезпечи това предложение, изключително на контролирана цена. Европейска комисия предлага да има таван на цената. Не е ясно кой различен снабдител на Русия ще се съгласи да продава на Европа газ на по-ниска цена ", уточни Владимиров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР