По думите му, никой няма да ни чака да продължаваме

...
По думите му, никой няма да ни чака да продължаваме
Коментари Харесай

Демерджиев: В МВР няма сигнали за заплахи срещу Гешев, трябваше да е прогледнал отдавна

По думите му, никой няма да ни чака да продължаваме да имитираме битка с корупцията.

" Разбира се, че няма господство на правото в българската прокуратура. Когато си затваряш очите и разрешаваш да безчинстват избрани политици и да чакаш те да ти посегнат, с цел да провидиш нещо и да направиш нещо против тях - това е доста закъсняла правдивост ", добави вътрешният министър. 

Демерджиев сподели още, че в Министерство на вътрешните работи няма постъпили сигнали за закани против основния прокурор и прикани обвинител №1, в случай че има такива - да уведоми вътрешното ведомство. 

" Това, към което го приканвам и него, и цялата прокуратура, е да се разсъни и да покаже на обществото, че е дейна. Сто пъти сме коментирали делата, които стоят на трупчета. Какво трябваше да се случи, с цел да се провидят неща, които стават години наред. Не отхвърлям имената, които Иван Гешев назова. Тези каузи, които седят на трупчета би трябвало да се отпушат. Много са. Разбира се, че в този лист влиза и делото " Барселонагейт ", посочи той.

Вътрешният министър добави, че посоката е същинска битка с корупцията. Във връзка с имената, посочени от основния прокурор, Демерджиев добави: " Не отхвърлям имената, които той назова. Това са част от имената. Към тях могат да се прибавят още ", е мнението му.

Дали чака искане на имунитети и арести, вътрешният министър съобщи: " Аз ги чакам от деня, в който съм стъпил на поста. И от този момент моля това да се случи. Не съм почнал тази битка в деня, в който са ми поискали оставката ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР