По думите му не е хубаво улицата да налага правосъдие,

...
По думите му не е хубаво улицата да налага правосъдие,
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Няма доверие в институциите, в магистратите, които трябва да раздават право

По думите му не е хубаво улицата да постанова правораздаване, а връзките сред обществото и правото би трябвало да се премислят. 

 

Дичев означи също по този начин, че гражданското неодобрение не е единственото и най-важното нещо в процеса на основаване на правдивост. 

 

" Начело би трябвало да застанат специалисти, деятели и политици, които да насочват силата на обществото. Това, че депутатите ще се съберат изключително, е добър знак ", акцентира културният антрополог.

 

Университетският учител сигнализира, че нещо става с правото в актуалния свят.

 

" Във Франция изпотрошиха градовете, тъй като юноша извършител беше погубен от служителите на реда. Преди това в Съединени американски щати с убийството на Джордж Флойд. Това са остарели демокрации със здрава и добра здравна система. Има нещо, което прави правораздаването несъответстващо на актуалния свят. Тази необщителност, яловост, самостоятелност на правораздаването би трябвало по някакъв метод да се премисли ", безапелационен бе той.

 

Според него българският инстикт е на големи упования всичко да се оправи и на последвало отчаяние, тъй като нещата не стават по този начин. 

 

" Нашата душeвност има свръхценностна реакция. Мислим си, че сме извънреден народ и при нас би трябвало да се случат по най-хубавия метод ", уточни експертът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР