По думите му над 60% от лицата ще получат по-добри

...
По думите му над 60% от лицата ще получат по-добри
Коментари Харесай

Това Е Без Аналог В Историята На България! Нои Официално: Ето Какво Очаква 60% От Бъдещите Пенсионери!

По думите му над 60% от лицата ще получат по-добри условия за пенсиониране по новата формула. Тази формула регистрира напълно приноса на лицата в осигурителната система, уточни той.

Скандалът с понижените пенсии избухна преди месец, когато хиляди хора схванаха, че ще получат доста по-малко пари при пенсионирането си.

От тази година влязоха в действие промени, които съгласно последните разбори на Национален осигурителен институт ще ощетят 31% от новите пенсионери тази година. Причината е, че така наречен " самостоятелен коефициент ", който взе участие в пенсионната формула, се пресмята по нов метод. Според новите правила към този момент не се избират трите най-силни години преди 1997 година, не влиза и приходът сред 1997 година и 1999 година Вземат се поради единствено осигуровките от 2000 година насам.

Иванов изясни гратисния интервал до 2023 година (бел.ред. дотогава хората ще могат сами да избират дали пенсията им да се пресметна по новата или остарялата формула) с 3-годишната бюджетна финансова прогноза:

" Ако тогава към момента има интерес, тази мярка също може да бъде преразгледана - в случай че някои хора имат искания за по-дълъг период ".

Управителят на Национален осигурителен институт уточни какво сочат анализите на институцията:

" Има единични случаи на лица, които в годините преди 1997 година са получавали извънредно високи приходи и единствено за 3 години може да докара до това, че остарялата формула да е по-изгодна стопански, с цел да получават по-висока пенсия. Има лица, които имат 3 години, в които да вземем за пример са получавали в пъти по-голямо заплащане от междинното за страната - когато имаме такива случаи и те се заложат във формулата, може да се получи по този начин, че лицата да получават по-големи хонорари ".

" Нямам учредения да смятам, че и в други поделения на Национален осигурителен институт имаме сходни проблеми като в Силистра ", сподели още Ивайло Иванов. За интервал от към 3 години са подадени 200 сигнала до правоохранителните органи. По думите на шефа на Национален осигурителен институт, тези пенсии не са отпуснати, тъй като се чака окончателното изговаряне на способените органи.

" Не е толкоз елементарно да се излъже Национален осигурителен институт, само че има не малко такива опити ", уточни Иванов.

Разходите за болнични нарастват, регистрира още той и добави:

" За първите 2 месеца сме изплатили близо 20 млн. лева повече съпоставено със същия интервал на предходната година. Не желаеме да прибързваме със заключението, че това се дължи единствено на увеличението на неистинен болнични. Тази година имаше доста мощна грипна зараза - ние отчитаме и този миг. Нашите функционалности във връзка с болничните са много лимитирани ".

За предходната година изхарчената сума за болнични е 550 млн. Заложените тази година са към 600 млн., сподели Ивайло Иванов. Според него всички би трябвало да вземат участие в процеса за ограничение на болничните листове. В момента и бизнесът не е удовлетворен от това, което се случва, означи той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР