По думите му и в момента се случват инциденти с

...
По думите му и в момента се случват инциденти с
Коментари Харесай

Близо 80% асансьорите в България не отговарят на съвременните изисквания за сигурност

По думите му и сега се случват произшествия с асансьори, само че страната не подхваща нужните ограничения и няма интерес да се изяснява за какво случаите се случват.

Маринков даде образец с. Той уточни, че такива неща са се случвали в европейските страни още през 70-те години и са взети решения асансьорите да бъдат оборудвани с кабинна врата.

" Ние сме с най-малко 35 години обратно, даже от някогашните страни от социалистическия лагер. Дори не приказвам за западните страни. Асансьорите всеобщо са над 30-годишни. Имаше държавен асансьорен цех, той затвори през 1994 година Той е създал най-малко 90 000 асансьора. Няма аварийни елементи за тези асансьори. Намират се заместители, само че те не са качествени и подобаващи за тези асансьори. Много постоянно се отстраняват елементи и отбраните на асансьорите, с цел да са в придвижване ", изясни гостът на " България заран ".

Маринков сигнализира, че във всеки един миг е допустимо да има ужасно доста произшествия с асансьори. И посочи, че в някои градове са изчезнали асансьорните техници.

Нов асансьор би консумирал към 90% по-малко електрическа енергия. Новите асансьори даже създават сила при придвижването си и са подобаващи за стратегиите за енергийна успеваемост.

" Асансьорите би трябвало да бъдат финансирани посредством спестените енергийни разноски, което е постижимо, в случай че се гони висок енергиен клас. Държавата е длъжна да се грижи за сигурността на хората. Трябва да приложи европейски стандарт, който споделя какви ограничения би трябвало да се подхващат при старите асансьори ", настоя Маринков.

Главният секретар на Българската асансьорна асоциация разясни, че един път годишно би трябвало да има механически обзор на всеки асансьор и също така всеки месец - най-малко едно посещаване на техниците. За старите асансьори функционалната инспекция би трябвало да е един път на всеки ден 10 дни, само че съгласно него това не се случва и хората могат да го схванат по доста ниските такси, които заплащат за асансьорна поддръжка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР