По думите му България няма да остане без газ, защото

...
По думите му България няма да остане без газ, защото
Коментари Харесай

Добрев: Правят се на ястреби, за да плащаме с 30% повече за газ на посредници

По думите му България няма да остане без газ, тъй като консумираме едвам 2% от износа на Русия за Европа
„ Имаме сигурност на доставките. България няма да остане без газ “. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по енергетика в Народно събрание Делян Добрев пред Нова тв.

„ Аз съм в съпротива и имам полза да кажа, че има риск и може да останем без газ, само че това няма да се случи. Ние сме доста дребен потребител - използваме едвам 2% от износа на Русия за Европа “, сподели още той.

„ Ще вземем газ и от Румъния, и от Гърция. Част от този газ ще бъде отново съветски, само че ще го платим с 30% повече поради медиаторите. Това е основният въпрос – вършат се на ястреби, с цел да плащаме с 30% повече за газ “, разяснява Добрев.

„ Масово се твърди от хора, които нищо не схващат, че ние не сме диверсифицирали, само че ние в действителност сме и сме основали техническата опция да внасяме газ от всички страни още през 2015 година “, означи той.

По думите му през 2012 година, когато той е бил енергиен министър, е била извършена процедура, определена е американска компания и българските компресори са били сменени с реверсивни.

„ Избрахме най-хубавата компания в света. Те могат както да изтласкват газ отвън България, по този начин и да всмукват газ “, уточни Добрев.

„ Ние можем от юг да получим 20 милиарда кубика газ и от север още 20 милиарда Т.е. ние можем да получим 40 милиарда, а потреблението ни е 3 милиарда “, съобщи депутатът от ГЕРБ.

„ Всички приказки, че 12 години няма гръцка връзка и по тази причина не сме диверсифицирали са цялостна нелепост. Ние имаме 40 милиарда кубика потенциал от импорт, тя ще ни добави още 3 “, добави той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР