По думите му България може да отговори на всякакви забавяния

...
По думите му България може да отговори на всякакви забавяния
Коментари Харесай

Министър Караниколов: В България няма криза

По думите му България може да отговори на всевъзможни забавяния в стопанската система

„ Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година ”. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от БНР.

„ Чисто икономическите индикатори за тази година ни дават успокоение, че бюджетът ще е осъществим и за идната година. Една промяна не може да се случи с едни пари и с един бюджет. Когато приказваме за промени, би трябвало ясно да си отговорим на един въпрос – е ли единствено страната и държавните институции тези, които би трябвало да желаят промени. Когато стартираме избрани промени в браншове, доста постоянно част от обществото не е според с тези промени “, сподели Караниколов.

„ Считам, че в бюджета има промени, има завишение и в приходната, и в разходната част, а и съм сигурен, че ние сме подготвени да посрещнем това закъснение в стопанската система, което се следи в последните няколко месеца “, продължи министърът.

„ Към момента не можем да приказваме за рецесия ”, безапелационен е Емил Караниколов. По думите му България може да отговори на всевъзможни забавяния в стопанската система. „ Наистина имаме уравновесен, само че работещ бюджет ”, добави изрично той.

„ Кризата няма да тръгне от България ”, акцентира още икономическият министър. По думите му сега несигурността и забавянето идва в огромна степен от геополитическите връзки сред световните сили, както и от Brexit.

„ Икономическите индикатори на България се завишиха в последните няколко месеца, българската стопанска система работи устойчиво, само че ние сме част от нещо огромно. При рецесия главното нещо, което първо ще видим, което сега в България не се случва, е да стартират съкращения, т.е. хората да излязат от работа и да се възползват от обществените процедури. Тук имаме буфер. Другото, което страната би трябвало да обезпечи, с цел да налее свежи пари в стопанската система, е примерно пари за инфраструктурни планове “, разяснява Емил Караниколов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР