По думите му, ако, когато са купувани Кугарите и Спартаните,

...
По думите му, ако, когато са купувани Кугарите и Спартаните,
Коментари Харесай

Каракачанов Със Съдбовно Послание За България! Внимание, Засяга Всички! Вече Българската Армия Ще Бъде

По думите му, в случай че, когато са купувани Кугарите и Спартаните, са били купени изтребители, цените са щели да бъдат други и в този момент наред с МиГ- 29 и СУ-25 да имаме и по-модерни самолети.

Каракачанов сподели още, че, когато преди време са се купували Кугарите и Спартаните, е имало доста преференциално предложение да получим съвсем като подарък цяла ескадрила с въоръжение от Германия осъвременени МиГ-29, с цена 1 евро на аероплан. „ Ние сме ги отказали, тъй като сме първи натовци и купихме нещо, което стои в хангарите. А поляците с най-голямо наслаждение си разрешиха същия този подарък от Федералната република и в този момент още ги употребяват. Това е сметката в армията “, сподели още Красимир Каракачанов.

„ Тъй като става въпрос въпреки всичко не за 100-200 000 лв., дори не за 100-200 милиона лв., а съответно за самолетите става въпрос за суми от над 1,3-1,5 милиарда лева, аз не желая да бързаме и да вършим неточности, а след години някой различен да каже, че аз като министър на защитата съм създадем нещо, което не е преференциално за армията, а за самия мен “, добави Каракачанов. Според него точно по този начин се е работило в България през последните 27 години.

„ Тези 27 години са пропуснати да се модернизира армията. Ако бяха купувани тези въоръжения, които ни трябват, а не да харчим стотици милиони долари за техника, която през днешния ден да стои в хангарите и не лети, нещата щяха да наподобяват по-друг метод “, сподели министърът на защитата.

Според него техниката не лети, тъй като, когато са сключвани договорите никой не си е направил усилието в тях да написа, че поддръжката на това въоръжение би трябвало да става в България. По думите му точно това е едно от изискванията, които в този момент се слагат във връзка с самолетите.

„ Това ще бъде едно от изискванията, които ние ще сложим на компаниите, които са показали интерес – най-малко една част от поддръжката да се прави в нашите авиационно-ремонтни фабрики, които са към МО “, разясни министърът. „ По отношение на бронираната машина – вместо да отиваме отнякъде да си купим нещо за по 3-4 млн. лева за по парче и да похарчим и там над 1 милиарда лева и по-късно да се чудим къде да я ремонтираме, концепцията е да се сглобяват в България, с цел да може да си ги поддържаме по-лесно “, добави Каракачанов и означи, че това е годно и за корабите.

Той още един път повтори, че в този момент не би трябвало да се бърза, а да се работи мъдро. По думите му общо за трите плана за рационализация става въпрос за една сума от над 3,5 милиарда лева.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР