По досъдебно производство на Районна прокуратура–Смолян е осъден А.Е., на

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура–Смолян е осъден А.Е., на
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за използване на два пъти на фалшиви медицински свидетелства за придобиване на шофьорска книжка

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура–Смолян е наказан А.Е., на 39 години.

Той е приет за отговорен за това, че на 18.02.2021 година е употребявал неистинско здравно уверение пред бранш „ Пътна полиция “ към ОД на МВР–Смолян, с цел да удостовери, че дава отговор на медицинските условия за лидер на МПС, като в предходен интервал също се е употребил още един път от такова здравно уверение със умозаключение, че дава отговор на физическата валидност за лидер на МПС. Деянията са осъществени в изискванията на действителна цялост. Престъпленията са квалифицирани по чл.316, вр.чл.309, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд–Смолян е наложил на подсъдимия А.Е. наказване „ пробация “ Той е признал виновността си. Наказанието е наложено по съглашение, утвърдено от Районен съд–Смолян.

За интервала от месец септември 2021 година до актуалният миг, Районна прокуратура–Смолян е повдигнала обвинявания против 22 лица, които към този момент са приети за отговорни и наказани от Районен съд–Смолян за прилагане на неистинен медицински удостоверения, употребени пред съответните браншове „ Пътна полиция “, с цел да удостоверят, че дават отговор на медицинските условия за водачи на МПС. Към момента на произвеждане са още 10 досъдебни производства, по които тече следствие с подобен предмет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР