По документи заместник-главният прокурор Иван Гешев е бил на командировка

...
По документи заместник-главният прокурор Иван Гешев е бил на командировка
Коментари Харесай

Иван Гешев е бил в Москва, докато лично е арестувал Иванчева в София

По документи заместник-главният прокурор Иван Гешев е бил на командировка в Москва на 17 април предходната година, макар че по същото време той персонално ръководеше акцията по задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова в центъра на София.

" Заместникът на основния прокурор Иван Гешев е бил в съветската столица за интервала 16.04. – 18.04.2018 година Тогава, като административен началник на Специализираната прокуратура, той е взел участие дружно с още двама свои сътрудници в кръгла маса на тематика " Противодействие на тероризма ", се споделя в известие на прокуратурата, която бе наказана от " Дневник " да отговори за командировките на българските прокурори в Русия.

Проблемът е, че по същото време Иван Гешев е бил сигурно и в София. Бившата кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, която бе наказана на 20 години за пожелан рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, не пропусна случая, с цел да нападна спрягания за любимец за нов основен прокурор.

" Опитваме се да проявление схващане към заложената от тъмни кръгове политика на Главната прокуратура, само че не разбираме какъв брой оплетени са схемите ѝ. Всички видяхме Иван Гешев, който командваше позорната акция пред Спортната палата, а наличието му там на 17.04.2018 година е запечатано от десетки телевизионни камери! Затова питаме - бил ли е командирован Иван Гешев в Русия по това време? Привидял ли ни се е пред Спортната палата или това е негов клонинг? Защото в случай че не е по този начин, това значи, че с изключение на неистини и ла.номети по дребното останали стойностни медии в България, прокуратурата се самоуличава в източване на пари от командировки? ", написа Десислава Иванчева в профила си във Facebook.

И до момента в който прокуратурата се самоизобличава в неистина за командировката на Иван Гешев в Москва, то институцията се пробва да чете морал на " Капитал " и " Дневник ". Държавното обвиняване споделя, че не дават отговор на истината изказванията на " Капитал ", че градският прокурор на София Емилия Русинова е била през 2018 година на посещаване в Москва. След това сервира изказванието, че Иван Гешев е бил в Москва на 17 април, което, явно, също не е правилно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР