По документи ремонтът приключва днес, но до края на деня

...
По документи ремонтът приключва днес, но до края на деня
Коментари Харесай

Отводнителните шахти на булевард Христо Ботев от сега са пълни с листа

По документи ремонтът завършва през днешния ден, само че до края на деня е евентуално да бъде импортирано искане от изпълнителя по водния цикъл за удължение на периода на ремонта

Временната организация за сигурност на придвижването по бул. “Христо Ботев “ или, другояче казано, затварянето на едното платно, завършва през днешния ден по документи, осведоми. Засега към момента в общината няма импортирано искане от изпълнителя по водния цикъл за удължение на периода, само че е съвсем несъмнено, че ще се случи до края на днешния ден. Все още не е ясно по кое време придвижването ще бъде пуснато още веднъж, само че по-интересно е дали казусът с отводняването на бул. “Христо Ботев “ ще бъде решен, поради това, което е видно на място.

По информация от общината досега на три пъти в последните дни комисии са оглеждали обекта, само че поради забележки той към момента не е признат. В същото време вървят проби с вода, с цел да се ревизира дали всичко е наред с новоизградения контейнер. Резултатите ще станат ясни в идващите дни. Проблем обаче е положението на отводнителните шахти. Освен че решетките им са дребни, самите шахти са запушени. И в случай че листата ще се почистят елементарно, напълно различен е въпросът с асфалта, който се вижда във вътрешността им. Хората, които минават по булеварда, разясняват, че положението на шахтите е потресаващо и недоумяват по какъв начин тъкмо ще се оттича водата.

В същото време, защото няма придвижване, всички пешеходци избират да се движат по новоасфалтираното платно или по велоалеята вместо по тротоарите. Причината е, че са разрушени и напредването по плочките крие риск от травми. Засега не е ясно дали ще се направи ремонт на тротоара.

Колкото до съответната дата, на която придвижването по бул. “Христо Ботев “ ще бъде възобновено, тя продължава да не е ясна и русенци не престават да чакат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР