По договор газът за топлофикациите за предстоящия отоплителен сезон е

...
По договор газът за топлофикациите за предстоящия отоплителен сезон е
Коментари Харесай

Топлофикациите: По договор газ за зимата има

По контракт газът за топлофикациите за идния отоплителен сезон е подсигурен. В това увери ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения инж. Кремен Георгиев в изявление за утринния блок на Българска национална телевизия. Той посочи, че това важи за топлофикациите в страната, като посочи, че не знае каква е обстановката за " Топлофикация София ".

Според него в страната към този момент има над 40 търговци на природен газ с изключение на " Булгаргаз ", тъй че " в случай че всеки някъде нещо е намерил, в нашия размер на консумация в страната, който не е изключително огромен за мащабите на Европа, газът би трябвало да стигне за всички ". Той посочи, че в случай че има нарастване на цените за парно и топла вода, то няма да пристигна преди началото на отоплителния сезон. Такова вероятно може да се чака към Нова година, като това зависи от ценовите условия в Европа, посочи Георгиев. По думите му редица страни от Европейски Съюз са се противопоставили на концепцията на Европейската комисия за понижаване на потреблението на природен газ и пестенето от отопление и топла вода.

" В много огромна степен тя е несъстоятелна. Технологията, по която се популяризира централизирано топлоподаване, не разрешава нещо да се контролира централно. Всяка една топлофикация би трябвало да подава толкоз топлинна сила, колкото поемат клиентите, регулирането се прави от клиентите ", разяснява Георгиев. " Аз персонално не знам по какъв начин си показват в Европейска комисия пестенето на газ по този метод. Ако приказваме за газа за промишлеността, това значи, че тя би трябвало да създава по-малко, от това, което създава по принцип, с цел да спести газ - също някакъв вид, който не ми звучи разумно в днешно време ", добави още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР