По-добро от това, което сме сътворили към момента, няма как

...
По-добро от това, което сме сътворили към момента, няма как
Коментари Харесай

Остана ли в миналото най-доброто време на ГЕРБ

" По-добро от това, което сме сътворили все още, няма по какъв начин да се получи ". Думите са на премиера Бойко Борисов, споделя ги в нощта след втория тур на локалните избори през 2015 година, когато ГЕРБ печели 22 от 28 регионални центрове. Същата вечер тогавашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов гордо демонстрира пред публицисти светлосиня карта с превъзходството на ГЕРБ в България, напомняща на " алената ", която Клара Маринова вееше след локалния избор през 1995 година

Сега обстановката наподобява друга. Не единствено поради поредност кавги – от " Кумгейт " до " Апартаментгейт " и " изхабяването " на ГЕРБ във властта, за което приказват социолози, само че и корупционният метод, по който се упражнява властта – за което социолозите заобикалят да приказват, евентуално от боязън да не станат цели на прокуратурата и проправителствени медии.

Изразявайки удовлетворението си от постигнатото през 2015 година, Борисов надали е предполагал, че това може да е последният път, когато може да се похвали с сходен резултат.

Без подозрение, ГЕРБ ще се задържи като водеща политическа мощ и след идните локални избори, само че почвата под краката на ръководещата партия ще се пропука – въпросът е дали загубите ще са по-поносими или пък ще имат капацитета да я разклатят и изкарат отвън коловоза на властта.

Неофициалните пояснения за подобен процес са разнообразни. Едни отдават това на обстоятелството, че партията се " изхабява " след 10 години във властта, други - на натрупалото се вътрешно напрежение, а трети - на отсъствието на Цветан Цветанов - определян до неотдавна като " мотор на предизборната машина на ГЕРБ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР