По-добре тежък туристически сезон, отколкото нищо. Това заяви пред БНТ

...
По-добре тежък туристически сезон, отколкото нищо. Това заяви пред БНТ
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: По-добре тежък сезон, отколкото никакъв сезон

По-добре тежък туристически сезон, в сравнение с нищо. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.
Туристическият бранш е един от най-засегнатите поради рецесията с COVID-19 освен у нас, само че и по целия свят. Това наложи съществено преразпределение на финансови потоци. У нас мярката 60/40, която е в помощ на бизнеса, бе трансформирана на 80/20 за работещите в бранш туризъм.

ФрогНюз напомня обаче, че стартът на сезона не мина и без сигнали за злоупотреби. ВАП подреди на туристическото министерство и КЗП да ревизират възможните случаи на злоупотреби и повишени цени.

“За нас е доста значимо - браншът, локалната власт, държавното управление да осигурим такива условия, тъй че да имаме сезон”, съобщи Ангелкова.

Макар и постепенно с дребни стъпки бранш " Туризъм " се възобновява.

" Възобновява се туризмът по Черноморието, който е основен за нашия туризъм, над 70% от туризма се образува от летния туристически артикул. Много са значими ограничения, които сме взели и които продължаваме да вземаме. На първо място е значима отговорността, дисциплината на всички нас да съблюдаваме тези ограничения, с цел да може епидемиологичната конюнктура в страната да бъде такава, че оптимално доста страни да отворят пътуванията си към нас и ние към тях ", изясни м

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР