По-добре ще е пловдивско дерби, но и ЦСКА не е

...
По-добре ще е пловдивско дерби, но и ЦСКА не е
Коментари Харесай

Пловдивският футбол, който си подари финал в центъра на София

По-добре ще е пловдивско дерби, само че и ЦСКА не е неприятно, тъй като ще им покажем по какъв начин се играе футбол ". С тези думи в познатия си жанр и с усмивка притежателят на " Локомотив " (Пловдив) Христо Крушарски приказва след класирането на тима си за финала за Купата на България.

Ден по-късно пловдивският край беше подпечатан, откакто " Ботев " излезе победител в трилъра с ЦСКА на " Българска войска ". " Канарчетата " сътвориха подвид, като с двама души по-малко вкараха скъп гол за 3:3 в заключителните минути.

Големият ден за пловдивския футбол ще е 15 май, а сцената на дербито ще е Националният стадион " Васил Левски ". Никога до момента два тима от един град, друг от София, не са играли във финала за Купата на България.

" За футболен град като Пловдив това е необикновено ", сподели треньорът на " Ботев " Николай Киров.

Фотогалерия: Емоциите в зрелищния полуфинал сред ЦСКА и "Ботев " >

" За безусловно целия град мачът е специфичен, исторически. Има 20 дни до него, с цел да се подготвим. Винаги съм го казвал – дано почитателите ни поддържат, а тимът в никакъв случай няма да ги изложи ", добави експертът.

" Пловдивски край, какво по-хубаво от това. Наистина ще бъде прелестно. Надявам се да стане футболен празник ", съобщи полузащитникът на " канарчетата " Лъчезар Балтанов.

До момента " Ботев " е печелил Купата на България три пъти, а " Локомотив " - нито един път. Черно-белите са печелили Купата на руската войска през 1983 година, когато към този момент се организира Купа на България.

" Ботев " и " Локомотив " играха неотдавна на Националния стадион " Васил Левски " в София. Преди пет години това се наложи, откакто " канарчетата " бяха осъдени с отнемане от домакинство, само че завоюваха с 2:1 след късен поврат.

 Пловдивският футбол, който си подари край в центъра на София
© Юлия Лазарова
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР