По-добре е народният представител да получава заплата от българската държава,

...
По-добре е народният представител да получава заплата от българската държава,
Коментари Харесай

Цветанов: По-добре е депутатите да получават заплати от държавата, отколкото да бъдат хрантутници на някой холдинг

По-добре е националният представител да получава заплата от българската страна , отколкот о да го направиш хрантутник на някой холдинг или избрани стопански кръгове, разяснява на брифинг в Народно събрание плана на Българска социалистическа партия за твърдо закрепени депутатски заплати ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Идентична е позицията му и за партийните дотации, тъй като в случай че страната не подкрепя активността на политическите партии, някои стопански кръгове ще могат " да си дефинират законодателство, което ще бъде с милиарди левове вреда за българския поданик ".

Цветанов предложи на публицистите да ревизират по какъв начин е била финансирана и извършена акцията на Румен Радев през 2016 година, по какъв начин са се набирали средства за нея.
 

Всичко беше на мрачно, някой излезе ли и да каже " дайте прожектора да го насочим към акцията за финансирането на президента Радев...Всички знаем, че на мрачно беше взето решението от страна на Българска социалистическа партия за издигането му за президент... ", продължи ръководителят на ПГ на ГЕРБ. И още - " имало ли е проучване, предоставено от института на Решетников /ген. Леонид Решетников/ за верния профил и човек, който да бъде номиниран ".
 

 Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов БГНЕС
Което сега се прави, е отдалечаване на страната ни от евроатлантическите полезности и в това отношение позициите на президента и на Българска социалистическа партия са скачени съдове , те обслужват ползите на Русия, уточни Цветан Цветанов.
 

Той напомни също, че на база депутатските заплати и междинна работна заплата се образуват и други заплати в страната - на президента, министрите и техните заместници. Председателят на ПГ на ГЕРБ е уверен, че когато стопанската система върви, развива се, няма нищо неприятно формулата за пресмятане парите на националните избраници да се резервира.
 
Въпреки всичко, ръководещите били отворени за разговор, с цел да се вземе най-прецизното решение.
 
В същото време не било популистко и спекулативно решението на ГЕРБ да замрази депутатските заплати в 41-то Народно събрание, тъй като тогава икономическата конюнктура била обвързвана с всеобщи рестрикции, понижаване на бюджетите на министерствата.

Що се отнася да редуциране на ваканцият а на народните представители в сяко едно предложение ще се разисква на Председателски съвет.
 


Като н есъстоятелни намира Цветан Цветанов тезите на Българска социалистическа партия за отношението на ГЕРБ и държавното управление към проблемите на хората с увреждания . В общи линии това, което споделят от парламентарната естрада, можем да го оприличим с верността на това, което беше казано от водача на Българска социалистическа партия, че АБВ минава в Българска социалистическа партия, направи съпоставяне той. И добави, че за следващ път от левицата се заиграват със страховете и проблемите на хората.
 Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов БГНЕС
Те не могат да се вземат решение на база борба, популизъм, уверен е Цветанов.

Винаги сме подготвени на разговор, само че той би трябвало да бъде по законно открития ред, заявява и Даниела Дариткова.
 
ГЕРБ опровергаха и с числа обвиняванията, че са " загърбили " хората с увреждания . До 31 декември 2016 г размерът на месечната добавка за развъждане на дете с трайно увреждане е била 240 лева, от 2017 година посредством въвеждане на диферинцирано възнаграждение за 90 и над 90 на 100 степен на увреждане тя е 930 лева, сред 50 и 70 100 - 350 лева
 
За предходната година средномесечно са изплатени помощи на 26 266 деца с увреждания за близо 162 млн. лева, цитира данни Светлана Ангелова, зам.-председател на обществената комисия. В бюджет`2018 по политиката за хората с увреждания размерът на разноските по отношение на 2017 г се е нараснал с близо 82 млн. лева Политиките за хората с увреждания се обезпечават с 269 млн. лева т.е има нарастване с 43 %, акцентира тя. И напомни, че сега две работни групи към МТСП се занимават с проблемите - едната работи по промени в закона за интеграция на хората с увреждания, другата - по нов закон за обществените услуги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР