По-добре е да отговоря един път и да не се

...
По-добре е да отговоря един път и да не се
Коментари Харесай

Цветанов за апартамента: Всичко е прозрачно и законно

По-добре е да отговоря веднъж и да не се повтаряме. Мога да заявя изрично, че съм заменил двете жилища, които съм заменил, са в региона на жилището, в което пребивавам сега. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във връзка изявленията за новия му апартамент.

"Два жилището съм заменил за един. Добавил съм и съм платил 100 000 лева от заем и спестявания ", изясни Цветанов и добави, че всичко това е документирано в нотариалния акт, подписан през 2018 година, а тази година ще бъде упоменато в данъчната му декларация, която следва да попълни.

Той посочи, че сходни въпроси са му задавани преди няколко години. "Апартамент, закупен през 1964 година от родителите на моята брачна половинка, заради преклонна възраст те трансферираха на нея, с цел да могат да си запазят правото за главно жилище. Имах 1/6 от апартамент в "Надежда ", откакто татко ми беше умрял преди 20 година Този дял съм го трансферирал безплатно на моя брат, тъй като ми омръзна да се изяснявам в общественото пространство за шест жилището и какви ли не дивотии. Апартаментът, в който съм живял от 1973 година, ми беше трансфериран от моите родители през 1991 година ", добави ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.

Цветанов уточни, че сега има два жилището - един, в който живее, и още един с право на прилагане от родител на неговата брачна половинка. Той акцентира, че при размяната за новия му апартамент има разлика в квадратурата от 39 кв. м. Доплатил разликата със 100 хиляди лв..

"Всичко е на един принцип на правото. Няма нищо, от което да се тормозя. Всичко, което съм направил, е съгласно българското законодателство. Всичко е завършено и преведено по банков път. При банков превод постоянно се попълня декларация за генезис на средствата. Всичко е транспарантно и давам отговор единствено от почитание към вас ", заключи Цветан Цветанов пред публицистите в Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР