По-добре да няма държавни банки, защото се превръщат в политически

...
По-добре да няма държавни банки, защото се превръщат в политически
Коментари Харесай

Николай Василев: По-добре да няма държавни банки, защото стават политически орган

По-добре да няма държавни банки, тъй като се трансформират в политически орган, за предоставяне на заеми на съответни хора. Така някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев разяснява абсурда с заема провиснал от Българската банка за развиване (ББР) на на компания, обвързвана с колекторска активност и поисканата оставка на изпълнителния шеф Стоян Мавродиев.

" Кредити за бизнеса и хората може да има и без държавна банка. Мярката за безлихвени заеми е тип поддръжка за началото на рецесията. България се оправя изненадващо добре, по отношение на други по-богати страни.Подкрепям и мярката " 60/40 " в новия ѝ вид, в този момент страната поема две трети от разноските на един шеф за един чиновник ", сподели Василев.

По думите му междинната заплата у нас през последните четири години се е вдигнала с 40%. За този интервал хората е трябвало да си заделят средства, тъй като следва възнагражденията да стартират да понижават.

" 2008 година, като член на тогавашното държавно управление бях срещу харченето на 3 милиарда лева остатък, тъй като може да потрябват и за други години, а рецесията пристигна на идната година. Миналата година всичко се повтори - през декември се изхарчиха 6 милиарда, а в този момент тези пари щяха да ни дойдат добре. В мощните години страна, фамилии и компании би трябвало да икономисват, тъй като постоянно идват по-лоши години ", съобщи някогашният вицепремиер в кабинета на Симеон Сакскобургготски.

Той означи още, че балонът с цените на парцелите към този момент е спукан. Посочи, че те от дълго време са надценени и сумите е трябвало да паднат и без рецесия от този темперамент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР