По-добрата свързаност на региона ще е от полза както за

...
По-добрата свързаност на региона ще е от полза както за
Коментари Харесай

Мария Габриел: По-добрата свързаност на региона ще е от полза както за нашите страни, така и за ЕС

„ По-добрата съгласуваност на района ще е от изгода както за нашите страни, по този начин и за Европейския съюз. За страната ни основно значение има развиването на Иновационния фонд към самодейността и опцията за финансиране на планове от стратегическа значимост за България. “

Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел , която управлява българската делегация на Осмата среща на върха на Инициативата „ Три морета “ , която се организира през последните два дни в румънската столица Букурещ.

Във форума взеха присъединяване водачите на 12-те страни-членки , а основни тематики в дневния му ред са икономическото развиване, укрепването на сигурността в района, възстановяване на районната съгласуваност и активизиране на нужните вложения за значими за района инфраструктурни планове.

Ръководителите на делегациите на страните участнички бяха посрещнати от президента на Румъния Клаус Йоханис , който е хазаин на форума. Мария Габриел му благодари за семейството на срещата и неговите старания за по-нататъшно развиване на самодейността, както и на стратегическите сътрудници – Европейската комисия, Съединени американски щати и Германия за мощната и поредна поддръжка.

Българският вицепремиер акцентира основното значение на свързаността и постигането на осезаеми резултати в стратегическите трансгранични и районни планове.

„ Това значи по-добри стопански благоприятни условия и качество на живот за нашите жители, както и по-сплотен и мощен Европейски съюз, по-добре квалифициран за актуалните и бъдещите провокации “.

Тя уточни и значимостта на присъединението на България и Румъния към Шенген , което ще способства за постигането на задачите на самодейността „ Три морета “. Габриел подчертава също на нуждата от по-голямо взаимоотношение сред предпочитаните планове на самодейността и насочените към нововъведения финансови принадлежности и стратегии на Европейски Съюз, като Програма „ Цифрова Европа “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР