По-добра организация, за да се предотвратява проблемът в зародиш, а

...
По-добра организация, за да се предотвратява проблемът в зародиш, а
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Както хората искат нови плочки, феновете искат нови в БФС

По-добра организация, с цел да се предотвратява казусът в зародиш, а не да се разясняват неточности. За това настоя Димитър Пенев пред Българска национална телевизия.

По-сериозни наказания желае той за хулиганите.Димитър Пенев се почувствал неприятно от расисткия скандал в българския футбол. Той се надява да се размине със наказания от ФИФА. Стратегът от Мировяне желае чиста игра.

Преди години почитатели и клубове желали смяна във футбола. Промяната обаче не се случила. Явно е имало пропуски, с цел да се стигне до тук, уверен е Пенев. Федерацията би трябвало да бъде за образец, разясни още той.

По думите му Борислав Михайлов е направил много неточности, другояче имал опит във футбола.

Както хората желаят нови плочки, нови тротоари, нови зелении, по този начин и ние желаеме нови хора, посочи Димитър Пенев. Той обаче счита, че един човек самичък нищо не може да промени.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че единият от арестуваните може да получи 5 години затвор за расистките прояви по време на мача с Англия.

На 16 октомври стана ясно, че арестуваните футболни почитатели са шестима.

Във връзка със случая президентът Румен Радев съобщи, че футболът е огледало на положението на страната. Той изиска драконовски ограничения за футболното безчинство.

На 15 октомври, министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, откакто Михайлов разгласи, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в " Бояна ". За разпит бе арестуван шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.

Футболният треньор Велислав Вуцов съобщи, че расистките обиди били авансово проведени.

По-късно английският дипломат в София Ема Хопкинс бе поканена в постройката на Министерство на външните работи. Тя оцени високо толерантността на българския народ и сподели, че ще съобщи на Лондон извинението за държанието на група от феновете на стадион " Васил Левски ".

Междувременно английският състезателен министър Найджъл Адамс предложи английският футбол първо да напише личното си домашно " преди да стартира да проповядва " за расизъм. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР