По-добър хранителен режим и повече спортуване са две от най-популярните

...
По-добър хранителен режим и повече спортуване са две от най-популярните
Коментари Харесай

Как спортуването може да ви донесе повишение на работа?

По-добър хранителен режим и повече спортуване са две от най-популярните новогодишни обещания - всяка година. Но с изключение на свалянето на някой и различен кг или увеличение на мускулите, проучване демонстрира, че спазването им може да ни донесе и покачване в работното място.

Затова ето ви пет метода, по който потта във фитнес залата може да ви донесе и по-добро развиване в кариерата:

Повишава продуктивността . Британско проучване измежду 200 души демонстрира, че 30-минутна подготовка по време на обедната отмора покачва продуктивността приблизително с по 15%, а 60% от интервюираните споделят, че усъвършенства умеенето им да съблюдават периоди и да разпределят времето си. Дори и това да ви се коства непрактично, може просто да упражнявате заран.

Ще " почисти " главата ви . Упражнения два пъти седмично може да усъвършенства способността ви да мислите ясно, както и паметта на хората с леки когнитивни увреждания. Ще бъдете по-концентрирани, ще разбирате нова информация по-лесно, а мозъкът ви ще бъде по-свеж, дават обещание учените.Ще усъвършенства настроението ви. Изследване на Галъп сочи, че ⅔ от чиновници се чустват откъснати от работата си, а 56% споделят, че стресът вреди на работата им. Университетски отчет демонстрира, че 30-минутна подготовка освобождава ендорфини, които ни карат да се усещаме добре, както и понижава болката и напрежението. Упражненията понижават и риска от меланхолия.

Увеличава самоувереността ви . Ако се чуствате по-здрави, изглеждате по-добре, мислите по-ясно и вършите повече работа - нищо чудно и самоувереността ви да се увеличи доста. Финландско проучване сочи, че мъжете, които упражняват постоянно, изпитват по-малко стрес на работното място. Те споделят още, че се чустват по-пълни с сила, способни и уверени в дневните си задания.

Ще си взимате по-малко болнични . Ползите за здравето от упражненията включват и по-здрава имунна система и понижен риск от сърдечни офанзиви, диабет и доста типове рак, тъй че намалите и дните, в които няма да бъдете на работа поради здравословен проблем.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР