По-динамично време се очаква в средата на следващата седмица през

...
По-динамично време се очаква в средата на следващата седмица през
Коментари Харесай

Синоптикът Петър Янков предупреди за силни гръмотевични бури през следващата седмица

По-динамично време се чака в средата на идната седмица през великденските празници. Тогава има условия за мощни гръмотевични стихии. Това сподели за Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

" Събота и неделя времето ще бъде уместно за планински туризъм. В събота преваляванията ще бъдат основно в Западна България, в планинските региони ще превали за напълно малко.

Температурите ще бъдат 17 и 23-24 градуса. София още веднъж ще бъде най-хладната балканска столица.

Неделя ще бъде доста слънчева, температурите ще се покачат - към 27° в обитаемоте места и той е по-подходящият ден за туризъм в планината.

От 3 май стартира по-динамично време, тъй че основно в Западна и Южна България се чакат мощни гръмотевични стихии, това важи и за Гърция, където нашите сънародници обичат да пътуват. На 4 май се чакат проливни превалявания ", разясни още Петър Янков.

Попитан дали сахарският пясък, който оцвети небето над Гърция, можеше да бъде плануван, той отговори: " Тези превалявания бяха в резултат на по-активни процеси над Южна Европа, имаше 2 пътя на циклоните - единият е северен, а другият - южен. Тези процеси донесоха въздушни маси от Северна Африка. Подобни процеси ще има и в средата на идната седмица ".

Очакванията са, че първата половина на май месец ще бъде по-динамична и с повече превалявания, както и в края на май.

" Май се държи тъкмо по този начин, както е в нашето схващане - с повече превалявания през първите 10 и последните 10 дни ", сподели още Янков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР