По делото са налице доказателства, след чийто анализ се установява,

...
По делото са налице доказателства, след чийто анализ се установява,
Коментари Харесай

Прокурор Ангел Кънев: Тази година престъпната група е продала дървесина за 250 000 лв.


По делото са налице доказателства, след чийто разбор се открива, че в границите на тази календарна година незаконната група е добила нелегално и продала дървесина на стойност четвърт милион.

Това сподели наблюдаващият прокурор Ангел Кънев на брифинг във връзка неутрализирането на проведена незаконна група от длъжностни лица, извършваща противозаконен рандеман и търговия с дървен материал.

Вчера бе обявено, че профилираната прокуратура прави следствени дейности против проведена незаконна група от длъжностни лица, извършваща противозаконен рандеман и търговия с дървен материал. Още тогава стана ясно, че групата е основана с користна цел и е правила противозаконен рандеман и търговия с дървен материал в интервала от 2014 година до сегашния миг. Беше обявено и че са налице доказателства за осъществени от проведената незаконна група обири на части от профилирана горска техника, тенденциозен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без съответно позволение. Задържани са ръководителят - шеф на Регионална дирекция по горите – София и четирима от членовете на проведената незаконна група, измежду които са шефът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице.

„ Само един от участниците в проведената незаконна група не е длъжностно лице от структурите на Изпълнителна организация по горите, а е длъжностно лице от системата на осъществяване на наказванията, само че същият има родствена връзка с различен член на групата, негов наследник е”, сподели през днешния ден прокурорът. ОПГ се състои от 5-има души и следва структурата и йерархията на самата Изпълнителна организация по горите.

Заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев изясни, че на процедура е била добита информация, че съответните длъжностни лица, които действително получават заплата от страната са възприели държавен и общински горски фонд „ като бащиния и се разпореждат с него по този начин както намерят за добре, без да се преценяват с никакви правила”.

„ Смятам, че е понятен отпорът, който се среща във всевъзможни среди, в това число и в медии против съществуването на профилираните структури. Той е разбираем, всеки може да си го изясни. Факт е обаче, че тези структури почват да правят работата, за която са основани и работа, която от дълго време е трябвало да бъде свършена в тази страна”, сподели заместникът на основния прокурор Иван Гешев. Според него тази опозиция ще нараства и ще се направи всичко допустимо тези структури да престанат да съществуват или да се затрудни оптимално работата им, в това число и с непопълването им кадрово и в това число и с непредприемане дейности своевременни за решение на социално-битовите условия най-много на съда. Неговата прогноза е, че в случай че не се решат битовите и кадрови условия на съда, профилираният съд ще блокира до края на годината. Не може да се чака обикновено правораздаване без съд, който е запълнен кадрово и материално, счита той. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР