По делото са налице доказателства, след чийто анализ се установява,

...
По делото са налице доказателства, след чийто анализ се установява,
Коментари Харесай

Заловената престъпна група продала дървесина за 250 000 лв.

По делото са налице доказателства, след чийто разбор се открива, че в границите на тази календарна година незаконната група е добила нелегално и продала дървесина на стойност четвърт милион. Това сподели наблюдаващият прокурор Ангел Кънев на брифинг във връзка неутрализирането на проведена незаконна група от длъжностни лица, извършваща противозаконен рандеман и търговия с дървен материал, съобщи БГНЕС.

Вчера бе обявено, че профилираната прокуратура прави следствени дейности против проведена незаконна група от длъжностни лица, извършваща противозаконен рандеман и търговия с дървен материал. Още тогава стана ясно, че групата е основана с користна цел и е правила противозаконен рандеман и търговия с дървен материал в интервала от 2014 година до сегашния миг. Беше обявено и че са налице доказателства за осъществени от проведената незаконна група обири на части от профилирана горска техника, тенденциозен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без съответно позволение. Задържани са ръководителят - шеф на Регионална дирекция по горите – София и четирима от членовете на проведената незаконна група, измежду които са шефът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице.

„ Само един от участниците в проведената незаконна група не е длъжностно лице от структурите на Изпълнителна организация по горите, а е длъжностно лице от системата на осъществяване на наказванията, само че същият има родствена връзка с различен член на групата, негов наследник е”, сподели през днешния ден прокурорът. ОПГ се състои от 5-има души и следва структурата и йерархията на самата Изпълнителна организация по горите.

Заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев изясни, че съответните длъжностни лица, които действително получават заплата от страната са възприели държавен и общински горски фонд „ като бащиния и се разпореждат с него по този начин както намерят за добре, без да се преценяват с никакви правила”.
„ Смятам, че е понятен отпорът, който се среща във всевъзможни среди, в това число и в медии против съществуването на профилираните структури. Той е разбираем, всеки може да си го изясни. Факт е обаче, че тези структури почват да правят работата, за която са основани и работа, която от дълго време е трябвало да бъде свършена в тази страна”, сподели заместникът на основния прокурор Иван Гешев. Според него тази опозиция ще нараства и ще се направи всичко допустимо тези структури да престанат да съществуват или да се затрудни оптимално работата им, в това число и с непопълването им кадрово и в това число и с непредприемане дейности своевременни за решение на социално-битовите условия най-много на съда. Неговата прогноза е, че в случай че не се решат битовите и кадрови условия на съда, профилираният съд ще блокира до края на годината. Не може да се чака обикновено правораздаване без съд, който е запълнен кадрово и материално, счита той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР