По данни от НЗОК в Александровска болница има 8 болни

...
По данни от НЗОК в Александровска болница има 8 болни
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров пак предупреди, че с COVID леглата има законови проблеми

По данни от НЗОК в Александровска болница има 8 заболели от ковид. Ръководителят ѝ споделя, че има 87 такива заболели. Такъв образец за хаоса в системата даде доктор Стойчо Кацаров който е някогашен народен представител от ОДС от началото на века, ръководител на Центъра за отбрана на правата и опазването на здравето и има известност на.
Здравният министър не може да разкрива кревати по закон. Болницата подава заявление, министърът утвърждава. Ако поради заповедта на министъра разкрият кревати, те подлежат на санкция. Едва в този момент е импортирана корекция в закона, която може би ще бъде призната със закона за държавния бюджет. Това изясни, този път пред Нова телевизия. И настоя, че НЗОК не може да заплати за тези кревати законно – единствено в случай че бъде нарушен законът.
 Свършиха леглата за COVID-19 в най-известната болница в Стара Загора Свършиха леглата за COVID-19 в най-известната болница в Стара Загора
112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са приети в болница в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора към 8:00 часа на 12 ноемвр...
Кацаров сподели и, че в случай че на следващия ден почине пациент, роднините му могат да търсят правдивост пред съда и по закон болничното заведение ще е уязвима – за какво обезпечава лекуване, за което няма експерти и/или съоръжение.
Който има пари, се оправя, заключи лекарят. Според него, няма смисъл в този момент да се вършат проби. Тестовете са, с цел да се освети веригата на разпространяване – РЗИ в този момент нямат потенциала да наблюдават контактни, тъй че един тест нищо няма да промени, в случай че сте вдигнали температура, разясни Кацаров.
Има подготвена система за доклад на предписания, която работи от 6 месеца - здравното министерство и НЗОК не я употребяват, в този момент " Информационно обслужване " прави нова. Най-вероятно става въпрос за корист с пари и безгрижие, уверен е той.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР