По данни на виенската полиция днес в демонстрациите срещу правителствените

...
По данни на виенската полиция днес в демонстрациите срещу правителствените
Коментари Харесай

Над 44 000 души във Виена на протест срещу КОВИД-мерките

По данни на виенската полиция през днешния ден в демонстрациите против държавните ограничения са взели участие над 44 000 души. В късния след обяд се е стигнало до конфликти и арести, съобщи Българска телеграфна агенция.

В тирада пред събраните на централния виенски площад стачкуващи ръководителят на националистическата Австрийска партия на свободата Херберт Кикъл и други управителни представители на партията са подложили на остра рецензия държавните ограничения. Със флагове и лозунги против наложителната имунизация и локдауна в Австрия демонстрираха и представители на провинциите.

По данни на полицията някои от демонстриращите са употребявали пиротехника и не са спазвали противоепидемичните условия за отдалеченост и носене на маски. Нарушителите са били глобени с административни санкции. Съобщено е и за опити за оказване опозиция на управляващите. По данни на Виенската полиция в късните следобедни часове четирима стачкуващи, проявяващи експанзия, са били задържани.

Присъстващи на събитието публицисти са били атакувани и един от тях е бил засегнат в главата. За гарантиране на реда са били мобилизирани 1400 души - служители на реда от Виена и провинциите, както и чиновници на специфичните елементи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР