По данни на статистиката средно 44% от общото потребление на

...
По данни на статистиката средно 44% от общото потребление на
Коментари Харесай

Половината от потреблението на вода в ЕС е в земеделието

По данни на статистиката приблизително 44% от общото ползване на вода в Европейския съюз е за селското стопанство, а в някои региони то доближава и 80%. С възходящото световно население и изменението на климата, увеличаващи риска от неподходящи климатични условия като суша да вземем за пример, натискът върху естествените запаси нараства.

Ето за какво Европейската комисия е създала краткосрочни и дълготрайни тактики за гарантиране на по-устойчиво потребление на водата.

В област Ла Манча, Испания, несъразмерното потребление на водни запаси за напояване на земеделска земя съвсем са довели до пресушаване на редица подземни басейни. Оттогава е основан план, който предлага принадлежности за поддръжка на локалните фермери. Един подобен инструмент да вземем за пример разрешава на земеделските стопани да оценят потреблението на вода от своите култури, като в същото време ревизират дали тя подхожда на количеството вода, което са законно позволени за потребление в напояването.

Друг инструмент, прочут като OPTIWINE, може да се употребява за пресмятане на точното количество вода, което да се ползва за лозята, като усъвършенства качеството на гроздето и в същото време понижава потреблението на вода.

Икономичното прилагане на водните запаси в земеделието и системите за наново потребление на водите ще бъде измежду главните цели в подпомагането на земеделските производители в Европейския съюз през идващия програмен интервал. С възходящия напън върху качеството и количеството на този естествен запас Европейска комисия ще продължи да предизвиква и да влага в стабилно потребление на водата в селското стопанство. Без задоволителна, качествена и елементарно налична вода европейското произвеждане на хранителни артикули може да бъде застрашено, показва европейският аграрни уебсайт ag-press.eu, представен от sinor.bg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР