По данни на Системата за агропазарна информация (САПИ) за пазара

...
По данни на Системата за агропазарна информация (САПИ) за пазара
Коментари Харесай

Чумата по свинете в Азия оказва силно влияние на пазарите на месо

По данни на Системата за агропазарна информация (САПИ) за пазара на свинско месо у нас за 2019 година междинната изкупна цена е 2,82 лева./кг живо тегло, оповестяват от Министерството на земеделието и храните. Наблюдава се повишаване на ценовите стойности, под въздействие на развиването на европейския пазар, както и в резултат на отрицателния резултат от възникването на огнища на Африканска чума по свинете в България.

По-чувствително е покачването на междинните изкупни цени на угоени свине в последните 2 месеца на 2019 година Покачването на цената през декември 2019 година доближава до 32,1% по отношение на цената през декември 2018 година Стойностите варират за другите области, като по-слабо изразено е в Благоевград и Кюстендил, да вземем за пример, с 4,9%, до момента в който в Кърджали доближава 43,4%.

Данните демонстрира, че при търговията на едро и на дребно със свинско месо също има покачване на междинните цени. Увеличението на средногодишните цени на едро и дребно спрямо 2018 година е с сред 3,6% и 8,5%. За м. декември 2019 година смяната по отношение на година по-рано е сред 23,7% и 32,8% за другите разфасовки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР