По данни на сирийските държавни медии и местни лекари шестима

...
По данни на сирийските държавни медии и местни лекари шестима
Коментари Харесай

Сирийски лекари: Турската армия е употребила химическо оръжие в Африн

По данни на сирийските държавни медии и локални лекари шестима цивилни са показали усложнения в дишането и други признаци – знаци за поемане на отровни газове след офанзива на турската войска по следения от кюрдите анклав Африн в северната част на Сирия, предава ABC News.

Дживан Мохамед, доктор в главната болница в Африн съобщи, че сега в нея се лекуват от отравяне шестима души, които са пристигнали в петък през нощта от село Арандъ, откакто то е било нападнато от турски елементи. Друг доктор – Нури Кенбер, съобщи, че жертвите се оплакват от проблеми с дишането, повръщане и кожни обриви. „ Един от тях бе и с разширени зеници “, посочи той.

Държавната осведомителна организация САНА и основаната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на индивида също цитиратместни лекари в отчетите си. Твърденията към момента не са без значение доказани, а фрагментите от лечебните заведения демонстрират хора на легло с кислородни маски, които не демонстрират други признаци на отравяне с бойни отровни субстанции – гърчове или пяна от устата, съобщи " Фокус ". 

Според източник от Белия дом Съединени американски щати знаят за известията, само че не могат да ги потвърдят, акцентирайки, че „ е изключително маловероятно “ Турция да е употребила химически оръжия против кюрдите. Турските въоръжени сили излязоха с публично заявление, че не употребяват „ неразрешени боеприпаси “ в интервенцията в Африн. От там допълниха, че се стараят при бойните интервенции да няма потърпевши цивилни и че единствените цели в Африн са „ терористи “.

/24 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР