По данни на РосБизнесКонсалтинг Huawei от няколко месеца води преговори

...
По данни на РосБизнесКонсалтинг Huawei от няколко месеца води преговори
Коментари Харесай

РБК: Huawei възнамерява да използва някои технологии на руските компании

По данни на РосБизнесКонсалтинг Huawei от няколко месеца води договаряния с няколко съветски компании за закупуването на технологии, които могат да се употребяват в най-различни компютърни устройства.

Според тази информация, Huawei се договаря за цялостното закупуване на бизнеси, основаването на взаимни предприятия и потребление на технологии посредством лицензни такси . Китайският софтуерен колос се е заинтересувал от активите на МСЦТ – компанията, която създава процесорите Елбрус. РБК заяви, че се чака тези чопове да се употребяват в сървърите на Huawei. Разработването на тези процесори бе отчасти финансирано от съветското министерство на индустрията и търговията, като по този метод решението за взаимна работа ще би трябвало да бъде съобразено и с това ведомство.



Щедро предложение от Huawei е получила и компанията Норси-Транс, произвеждаща системи за оперативно следствие, съоръжение за обезпечаване на осведомителна сигурност и сървъри, основани на процесорите Елбрус под марката Яхонт. Huawei е предложил немалките $100 милиона за закупуването на Норси-Транс, само че притежателите на компанията не са се съгласили да продадат бизнеса си.

Huawei се пробва да реализира договореност и с Базалт СПО, разработчикът на операционната система Алт. Китайската компания има намерение да употребява тази Оценка за съвместимост вместо Linux и Windows в своите компютри, преносими компютри и сървъри. Huawei има намерение да лицензира операционната система Алт за продажбата на своите компютърни устройства в Русия и Азия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР