По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на
Коментари Харесай

8 нови случая на коронавирус в област Русе, жена е хоспитализирана

По данни на Регионалната здравна ревизия за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на ковид. Това оповестиха от РЗИ-Русе.

Става дума за пет дами и трима мъже на възраст сред 26 и 74 години. Единствено 44-годишна жена от Русе е приета в болница в отделението по инфекциозни заболявания в Университетска болница „ Канев “. Тя е в устойчиво положение, без тежко изразена симптоматика.

Останалите седем души са без съществени недоволства, в положително общо положение и по тази причина са оставени под домашна изолираност. От оставените на домашна изолираност пет души са от Русе, а по един има от селата Николово и Лом Черковна.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в региона стана 450 души, като дейните случаи са 64. От тях 21 са на болнично лекуване, а 43 са под домашна изолираност.

Броят на мъжете измежду дейните случаи е 25, а дамите са 39, което в проценти е надлежно 39% и 61%. Почти без смяна остава разпределението при всички болни от началото на пандемията. 261 са дамите, а мъжете са 189, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За миналите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско доближи 363.

Припомняме, че Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР