По данни на Регионалната здравна инспекция онкоболните в Пазарджишка област

...
По данни на Регионалната здравна инспекция онкоболните в Пазарджишка област
Коментари Харесай

Кампания за борба с рака на гърдата започва в Пазарджик

По данни на Регионалната здравна ревизия онкоболните в Пазарджишка област през 2017 година са 10 253. Новооткритите случаи са 1300. Това заяви Мария Чергарова, шеф на Центъра за обществена интеграция и рехабилитация на хора с онкологични болести в Пазарджик при откриването на акцията за битка с рака на млечната жлеза.

Тя се провежда в града за 13-та година през октомври, разгласен за международен месец за битка със болестта. По този мотив в небето бяха пуснати 13 розови балона.

Целта на самодейността е да стимулира дамите да създадат профилактичен обзор. До края на месеца по график в Центъра ще преглеждат експерти по хирургия, рентгенология, гинекология и дерматология.

Мария Чергарова сподели още, че повече от 1500 девойки и дами от района са минали обзор с мобилен ехограф, благосъстоятелност на онкоцентъра, като са посетени 40 обитаеми места в региона.

Гости на откриването бяха кметът на Пазарджик Тодор Попов, под чийто патронаж минава акцията, заместител регионалният шеф Йордан Кожухаров, ръководители на обществени институции и здравни заведения, жители. Те сервираха приветствия и поздравиха екипа на Центъра за всеотдайността, с която работи в поддръжка на хората и фамилиите, наранени от тежкото заболяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР