По данни на правозащитните органи в Турция от 2010 г.

...
По данни на правозащитните органи в Турция от 2010 г.
Коментари Харесай

Печална статистика: В Истанбул убиват най-много жени

По данни на правозащитните органи в Турция от 2010 година до момента 377 дами са били убити, до момента в който са в развой на бракоразвод или живеят настрана от съпрузите си. С всяка минала година убийствата на дами в южната ни съседка се усилват вместо да понижават и са надхвърлили 900 души. Само през последните две години броят на убийствата на дами се е нараснал двойно.

От 2015 година насам в Истанбул са осъществени 248 убийства на дами, като от предходната година и първите 7 месеца на тази година цифрата им се е нараснало двойно. Мегаполисът е преди всичко в тази ужасяваща статистика. Следват Анкара със 105, Адана - 101, Измир - 135 и други.

233 дами се поискали от управляващите отбрана против насилието, на което са били подложени от страна на съпрузите си, само че управляващите са им отказали и заради това те са били убити.

Според правозащитните институции с всяка минала година убийствата на дами в Турция се усилват, вместо да понижават.

Причината съгласно тях е в законодателството, където наказванията за тези закононарушения са мощно понижени. Драстично са увеличени случаите, в които убийците или насилниците на дами получавали оправдателни присъди в съда, тъй като "показвали положително държание в пандиза " и били пускани на независимост след относително къс престой в пандиза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР