По данни на Обединената програма на ООН - UNAIDS, живеещите

...
По данни на Обединената програма на ООН - UNAIDS, живеещите
Коментари Харесай

ХИВ, СПИН и съединението, което може да унищожи вируса

По данни на Обединената стратегия на Организация на обединените нации - UNAIDS, живеещите с ХИВ са 37.9 милиона души. Новите случаи на инфектирани единствено през 2018 година са 1.7 милиона.

Както добре знаем, открит прибързано, човешкият имуннодефицитен вирус (ХИВ), може да бъде следен и с подобаващата терапия, развиването на заболяването СПИН да се отсрочи във времето, само че не и да се предотврати. Поради тази причина и в опити да се открие лек, всекидневно по света се вършат хиляди проучвания по въпроса.

Сега интернационален екип от учени от Финландия, Русия, Швейцария, Англия и Съединени американски щати счита, че е направил пробив в битката с вируса на СПИН. Изследователите са на мнение, че са разкрили клас съединения, които могат да унищожат причинителя на заболяването.

В началото на проучването те били насочили вниманието си по-скоро към противораковите им свойства, които били и главният им приоритет. Те виждат обаче, че въпросните съединения демонстрират висока интензивност против котешкия имунодефицитен вирус (FIV), който обаче е най-близкият аналог на човешкия имунодефицитен вирус (HIV).

Според Daily Star учените стигат до заключението, че откритият от тях клас високоефективни съединения отстраняват цинка от вируса ХИВ, като по този метод го " обезоръжават " и не разрешават да се развие заболяването СПИН. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР