По данни на НСИ - Национален статистически институт в периода

...
По данни на НСИ - Национален статистически институт в периода
Коментари Харесай

Борисов: Износът ни за ЕС нараства с 3.3%, работим в правилната посока

По данни на Национален статистически институт - Национален статистически институт в интервала януари - септември 2019 година износът на България за Европейски Съюз нараства с 3.3% по отношение на същия интервал на 2018 година и е в размер на 29 049.1 млн. лв.. Основните ни търговски сътрудници са Германия, Румъния, Италия, Гърция, Франция и Белгия, които образуват 66.3% от износа за страните - членки на Европейски Съюз. Това написа във Facebook министър председателят Бойко Борисов.

Износът е единствено един от индикаторите, отчитащи положителното положение на българската стопанска система. Такива позитивни данни ни стимулират и потвърждават, че работим в вярната посока, написа още министър председателят.

В друго известие той напомня, че " напролет при визитата си в Долна Митрополия е поел ангажимент да бъде възобновено Военновъздушното учебно заведение ".

" Днес може да кажем, че това е реалност и то ще проработи още веднъж от 01.01.2020 година На днешното съвещание на Министерски съвет взехме решение да предложим полковник Юлиян Радойски да бъде назначен на длъжността „ Началник на ВВВУ „ Георги Бенковски. Изпълняваме уговорките, които сме поели ", обобщава министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР