„По данни на НСИ 22% от българите в 21 век

...
„По данни на НСИ 22% от българите в 21 век
Коментари Харесай

Станишев: Почти половината българи едва свързват двата края


„ По данни на Национален статистически институт 22% от българите в 21 век живеят под линията на бедността. Още 20% живеят в огромни материални ограничения. Почти половината българи едвам свързват двата края и това би трябвало да се промени “.

Това съобщи изрично президентът на ПЕС Сергей Станишев и претендент за евродепутат от "БСП за България " по време на откриването на предизборната акция на социалистите в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на партията. Членове и симпатизанти на левицата го посрещнаха на Пловдивската основна, а младите социалисти, под звуците на „ Бела довиждане “, настояха за смяна в този момент. „ Тя ще се случи и единствено социалистите могат да я осъществят “, сподели още Станишев. Той акцентира, че точно социалистическото придвижване е притежател на вярата. „ Надеждата за по-добър живот, за качествено обучение, налично опазване на здравето и почтени приходи за всеки човек. Това е нашето верую “, уточни Станишев и изясни значимостта на идните избори. По думите му залогът е огромен и той се показва в следното – българското общество ще направи избор, от който ще проличи дали избира статуквото или смяната в този момент. „ Не вярвайте, че лявото в Европа е в крах “, моли президентът на европейските социалисти и демократи и се обоснова с образци. "В Испания социалистическата партия завоюва с явен проект за бъдещето. Преди това победиха социалистите във Финландия ", уточни той. По думите му такива са прогнозите и за левицата в Дания. „ Ние ще бъдем с най-вече министър председатели и еврокомисари. Затова е извънредно значимо да спечелим и най-вече места в Европейския парламент. Така ще имаме мощно ядро на напредничав, обществен и проевропейски алианс, мощна група за ново начало и за мечтаната смяна “, сподели в обръщението си към пловдивчани Сергей Станишев. В умозаключение той пожела на пловдивските социалисти да излъчват убеденост, самочувствие и меродавност, с цел да знаят хората, че Българска социалистическа партия и левицата в Европа имат проект за бъдещето.

Пловдивчанинът в листата с №18 Тодор Стоилов показа, че съгражданите му са смазани от ежедневните неволи, от ниските приходи, от неналичието на вероятност. По думите му те нямат чувството за достолепията на най-стария жив град в Европа и поради свадите с купата „ Европейска столица на културата “. 31-годишния управител прикани за повече ангажираност на 26 май, тъй като решенията, взети в Европейски Съюз, директно рефлектират върху живота на всеки българин. „ В края на този месец Европа ще може да подписа нов контракт за по-социална и обективна среда, за Европа на болшинството, а не на малцинството. Нека на 26-ти излезем и покажем, че желаем повече Европа в България и повече България в Европа. Да заявим, че с изключение на античен, желаеме Пловдив да бъде и безконечен, като гласуваме с № 18 за правдивост в този момент! “, приключи Тодор Стоилов.

Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов публично съобщи, че активът на партията има тежката и виновна задача да опази изборния развой почтен. Победа на Българска социалистическа партия и триумф в акцията на двамата претенденти пожелаха през днешния ден в Пловдив също Калоян Паргов, ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – София, и Александър Паунов, ръководител на Комунистическата партия в България.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР