По данни на НСИ 22% от българите в 21 век

...
По данни на НСИ 22% от българите в 21 век
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Почти половината българи едва свързват двата края

„ По данни на Национален статистически институт 22% от българите в 21 век живеят под линията на бедността. Още 20% живеят в огромни материални ограничения. Почти половината българи едвам свързват двата края и това би трябвало да се промени “, съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев и претендент за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " по време на акцията на партията в Бургас. 
„ Предстоящите евроизбори наподобяват нереално за мнозина, защото Европа е надалеч освен за българите, а и за всички европейци. Тя се е обкръжила с един изцяло неясен език и е изгубила контакт с жителите. Същевременно, обаче, тези избори са основни за България.  Те ще предопределят дали ще има условия за нови предварителни парламентарни избори. Считам, че в случай че ГЕРБ победи с нормалните изборни технологии, ще се бетонира още веднъж във властта. Затова победа за „ Българска социалистическа партия за България “ е избавителна за българската народна власт “.  Това пък сподели пред бургазлии претендентът за евродепутат от листата на левицата Иво Христов.
По думите му, у нас демокрацията е все по-условно разбиране. „ Виждате, че всичко в страната се взема решение по  едноличната воля на премиера. Когато един човек и една партия владеят медиите, въздействат на съда, договарят се с прокуратурата, упражняват се с държавния бюджет и така нататък, това не може да се назова народна власт ", разяснява Христов. Той акцентира, че последният късмет да поправяме тази наклонност, която ще ни докара до официализиране на автокрацията, е левицата да победи на идните избори на 26 май. Христов разяснява още, че или ще отворим вероятност за избавяне на българската народна власт, или покорно ще следим по какъв начин тя си отива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР