По данни на НОИ през 2018 са станали 2914 трудови

...
По данни на НОИ през 2018 са станали 2914 трудови
Коментари Харесай

За една година 2914 трудови злополуки с 92 смъртни случая

По данни на Национален осигурителен институт през 2018 са станали 2914 трудови злополуки, от тях 1140 са станали с дами. През годината са регистрирани 92 смъртни трудови злополуки и седем, довели до неработоспособност, оповестява Районният съвет на КНСБ в Смолян.
Днес представители на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и управлението на „ Горубсо Мадан” сервираха венци и цветя пред паметната плоча на починалите при трудова злопулука служащи в Мадан.
Миньори от синдиката дружно с инж. Сергей Атанасов - изпълнителен шеф на " Горубсо -Мадан " АД, резервираха минута безмълвие в памет на починали свои сътрудници.

25-ти април се отбелязва годишно по самодейност на Международната конфедерация на профсъюзите като „ Световен ден за сигурност и здраве при работа”.
Синдикалистите от целия свят декларират: „ Помним мъртвите и ще се борим за живите”. За Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България е традиция в този ден да изрази своето отношение и отговорност към основаването на по-здравословни и безвредни работни места за българските служащи и чиновници.
От 1998 година, КНСБ и съдружие с нестопанска цел „ Благотворителен фонд проф. доктор Желязко Христов” оказват помощ на деца, изгубили родителите си да преодолеят тестванията, пред които ориста ги е изправила.
В продължение на повече от 20 години се изплащат стипендии на деца, на които родителите са починали при трудова акцидент. Към момента стипендиантите на фонда са 48. Подкрепят и деца, изгубили родителите си при тежки произшествия и бедствия.
Стипендиантите получават по 50 лева на месец, до момента в който завършат междинното си обучение. Всяка година зрелостниците получават в допълнение по 200 лева еднократна помощ за публични дрехи.
Голяма част от средствата се обезпечават посредством благотворителни акции, при които се набират дарения.
На този ден преди една година беше стартирана благотворителна самодейност на КНСБ в поддръжка на децата, които са изгубили родители на работното си място.
Беше задействан DMS номер за набиране на финансови средства за децата-стипендианти. Кампанията „ Помогни на дете” продължава да бъде дейна и през днешния ден. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS POMOGNI на 17 777. Цената на един SMS е 1 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР