По данни на МВР от тази сутрин над 1500 души

...
По данни на МВР от тази сутрин над 1500 души
Коментари Харесай

Нови данни: 1500 у нас вече са под карантина, МВР затяга контрола

По данни на Министерство на вътрешните работи от тази заран над 1500 души в България към този момент са сложени под карантина по отношение на изключителното състояние за ограничение разпространяването на ковид, заяви БЛИЦ. Само в София техният брой надвишава 400.

Вътрешното ведомство е стегнало контрола на всички летища и гранични пунктове откъдето може да се влезе в България. Значително са намалели полетите от чужбина след въведените ограничавания за влизането на жители от рискови страни у нас.

Полицията реагира неотложно на всички сигнали за съмнителни случаи, свързани с разпространяването на ковид. Последният образец за това е снощната акция към Централна гара в София, при която бе арестувано младо момиче.

То е влезнало в България през Видин, а при идването му в София, е откарано в МВР-болница. Предстои да му бъдат направени проби за ковид.

На интернационалната автогара полиция и коли за спешна помощ, ревизираха рейса, в който е пътувало момичето, а медицински екипи мериха температурата на всички пасажери.

Шест са досега формираните у нас досъдебни производства за неспазване на карантината, четири от тях са в София, едно в Монтана и едно във Варна.

Наказанията са съществени – до 3 години затвор и до 10 хиляди лв. санкция, а при изискванията на зараза до 5 години затвор и 50 000 лв. санкция.

Всички, които ще отидат на съд, са с позитивни проби за вируса. Трябвало е да си останат вкъщи, с цел да не го популяризират, само че не са останали в изолираност. Някои от тях са ходили до магазините, а други са напуснали страната.

Всеки, който е с позитивна проба за ковид и не е открит на домашния си адрес при полицейските инспекции попада в полезрението на прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР