По данни на международни агенции става дума за наркотици на

...
По данни на международни агенции става дума за наркотици на
Коментари Харесай

Световните медии гърмят за “Верила” и кокаина за милиони

По данни на интернационалните организации става дума за опиати на стойност 21 млн. евро. Намерени са минимум 300 кг кокаин, който е бил опакован със избавителни жилетки, с цел да не потъва, и имал джипиес предавател. Ирландската полиция подозира, че кокаинът е щял да бъде изхвърлен през борда в избран миг, с цел да бъде спретнат от по-малка лодка, идваща от брега - присъщ за наркотрафикантите способ.

 

Офицерите на борда на " Верила " са българи, а моряците са от Мианмар. Говори се, че има и украинец. Все още не са осъществени публични арести. Екипажът ще остане в Ирландия и ще бъде разпитан. 

 

Предполага се, че корабът е трябвало да достави зърно от Канада до Ирландия. Смята се обаче, че е минал през Бразилия. По информация на Irish Times откритият кокаин на борда на кораба е с високо качество. Ирландските управляващи подозират, че проектите са били количествата да се смесят. Това би вдигнало цената на опиата сред 60 и 105 милиона евро при търговия на улицата.

От БМФ към момента не са коментирали. Медията ни направи всичко допустимо да се свърже с пресцентъра, само че от там отхвърлят позвъняванията ни. Изпратили сме своите въпроси по е-поща и чакаме отговор, с цел да разберем повече - знае ли компанията по какъв начин тези опиати са попаднали на борда, има ли да вземем за пример информация плавателният съд да е спирал в Бразилия. 

 

Корабът " Верила " е издигнат през 2022 година в Китай, като част от нова серия 32 150-тонни кораба за насипни товари на БМФ. Плава под флага на Малта. Оценява се на близо 37.6 милиона евро.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР