По данни на Екзит пол в Германия изборите за депутати

...
По данни на Екзит пол в Германия изборите за депутати
Коментари Харесай

Кой печели в Германия, Австрия, Белгия и Гърция

По данни на Екзит пол в Германия изборите за депутати в Европейския парламент печели блокът на Християндемократическия и Християнсоциалния съюзи (ХДС/ХСС). Тя е събрала 28% от гласовете. Второто място остава за „ Зелените” с 22%, които изместват на трета позиция Социалдемократическата партия на Германия. Тя събира 15.5% от гласовете и по този начин губи 11.8% по отношение на изборите от 2014 година

В Австрия, още веднъж да данни от редом броене, се обрисува ясна победа за Австрийската национална партия (АНП), която получава 34.5% от гласовете. Спрямо изборите преди 5 години, тя е събрала със 7.5% повече гласове. Австрийската социалдемократическа партия губи 0.5% спрямо предишните избори и с 23.5% остава на второ място. Ако прогнозата се окаже вярна, то от 18-те парламентарни места, с които разполага Австрия в Европейския парламент, АНП ще получи девет (плюс два), АСДП резервира своите пет мандата, АПС губи един мандат и ще разполага с три.

В Белгия отпред излиза „ Вламс беланг”. Така крайната десница усъвършенства резултата си от предходните избори с близо 20%, а умерените консерватори от Нов фламандски алианс, водачи в последното десетилетие, губят над 10%. Данните сочат продължение на възхода на комунистите и природозащитниците, както и мощни загуби на партиите във Фландрия. Ситуацията във Валония е друга. Там по традиция печелят социалистите, следвани от Реформаторското придвижване на премиера в оставка Шарл Мишел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР