По данни на чешкото контраразузнаване китайските тайни служби действат все

...
По данни на чешкото контраразузнаване китайските тайни служби действат все
Коментари Харесай

Китай вербува хора от чешките служби за сигурност

По данни на чешкото контраразузнаване китайските секрети служби работят все по-активно в страната, пробвайки се да вербуват чиновници от органите за сигурност. Това съобщи през вчерашния ден в телевизионно предаване Ладислав Щиха, прессекретарят на националната Служба за сигурност и информация - контраразузнаването на Чехия, съобщи ТАСС.

По думите му това е нова наклонност в активността на китайските секрети служби. По-рано ползата им е бил ориентиран основно към дейци на чешката просвета и индустрията. Имало е и опити за рекрутиране на някои политици.

Според Щиха това става, най-вече когато чешки жители, събудили интерес у китайските секрети служби, посещават КНР. Китай поема напълно разноските за пътуванията им и ги обкръжава с нараснало внимание. Следват оферти за съдействие, чийто темперамент надалеч надвишава откритите рамки.

Дейността на китайските и на съветските секрети служби заплашва в най-голяма степен сигурността на Чехия, съобщи преди две седмици шефът на контраразузнаването Михал Коуделка. В отговор президентът Милош Земан сподели в четвъртък, че на шефа на ведомството "зад всеки ъгъл му се привижда китайски или съветски разузнавач ", и му предложи да концентрира напъните си върху битката с корупцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР