По данни на Булгартрансгаз количествата транзитиран газ през Трансбалканския газопровод

...
По данни на Булгартрансгаз количествата транзитиран газ през Трансбалканския газопровод
Коментари Харесай

Ердоган надхитри Путин с Турски поток


По данни на Булгартрансгаз количествата транзитиран газ през Трансбалканския газопровод за последната година падат с 63%, освен това в режим, в който още действително не са пуснати двете линии на Турски поток. Което значи, че потреблението в Турция на съветски газ пада. Докато договаря „ стратегически “ с сътрудника си Путин, турският президен Ердоган не спря да развива другите възможности и направи по този начин, че другите възможности на турския газ са задоволително ликвидни и конкурентноспособни и преноса през Турски поток 2 ще бъде нерешителен и безценен.

През февруари т.г. междинните нива на дневните доставки са движели към 13 млн.куб.м. /ден при към 46 млн.куб.м./ ден през февруари предходната година. В петък 17 февруари, дневните количества се сринаха до рекордно ниско равнище от 359 000 кубически метра, което значи, че вносът е изключително сензитивен към облекчаване на пиково, а не на базово ползване.

Междувременно BOTAS е внесъл към 75 LNG карго товари и то единствено в интервала сред 1 ноември 2018 година - края на февруари 2019 година, което подрежда Турция измежду най-големите вносители на полутечен природен газ в Европа, в случай че не и най-големият.

Повечето от карго товарите LNG са товарени в Съединени американски щати.

Становището е оповестено в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР