По данни на Асоциацията на студентските жилища Kences, 55% от

...
По данни на Асоциацията на студентските жилища Kences, 55% от
Коментари Харесай

Какво избират студентите - наем или при родителите си

По данни на Асоциацията на студентските жилища Kences, 55% от студентите в Нидерландия през днешния ден живеят при родителите си, по отношение на 48% преди 5 години. По-късното обособяване от родителите е обвързвано преди всичко с финансови компликации. През 2015 година студентските грантове бяха анулирани и студентите бяха принудени да харчат повече пари както за жилище, по този начин и за самото следване. Освен това в 11 от 21 студентски градове се следи недостиг на общежития.

Kences и студентският съюз LSVB приканват държавното управление да даде на всички студенти достъп до жилищна помощ. " безумно е помощта да се дефинира от мястото, на което живее студентът, а не от приходите ", споделя преподавателят от LSVB Лайл Манс.

По данни на Kences, за последните 2 години броят на едностайните жилища за студенти се е нараснал от 68 000 на 75 000 броя. Една от аргументите тeзи парцели да са толкоз известни е, че студентите могат да имат искания за помощ, в случай че живеят в помещение с обособен вход и персонален адрес, което го няма в обичайните общежития.

През август от студентските съюзи LSVb и FNV Young & United започнаха взаимна акция против високите наеми за студенти в пет огромни академични града. Студентските съюзи считат за рационален наем в размер на 400 EUR на месец, само че настояват, че в някои градове той доближава 700 EUR на месец. По данни на LSVb, 25% от студентите, след довеждане докрай на висшето си обучение, са с дълг в размер на най-малко 40 000 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР