По данни към 25 февруари 2021 г., учениците в седми

...
По данни към 25 февруари 2021 г., учениците в седми
Коментари Харесай

61 865 седмокласници трябва да се явят на националното външно оценяване

По данни към 25 февруари 2021 година, учениците в седми клас, които следва да се явят на изпитите от националното външно оценяване през тази образователна година, са 61 865. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Изпитът по български език и литература ще се организира на 16 юни, а два дни по-късно е препитването по математика. С двата резултата седмокласниците ще аплайват в езиковите и професионални гимназии.

На въпрос МОН ще понижи ли образователния материал , включен в държавните зрелостни изпити в 12-и клас и в националното външно оценяване в седми клас, както това беше направено през предходната образователна година - поради пандемията и онлайн образованието, от пресцентъра на ведомството дадоха отговор, че " Министерството на образованието и науката ще вземе оптимално решение каква част от образователното наличие ще се включи в изпитните материали през тази образователна година на по-късен стадий, откакто изследва и се съобрази с другите темпове на преподаване в учебните заведения ".

" Твърде рано е за обявяване на такава информация, защото до края на образователната година и до провеждането на изпитите има още доста образователно време. Винаги сме били водени от разбирането, че на изпитите е належащо да се основат условия учениците да покажат в оптималната степен уменията, които са придобили в хода на образованието освен през съответната образователна година, а през целия стадий, и готовността си да ги ползват в на практика обстановки ", споделиха още от МОН.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР