По-дългите лета и по-меките зими в Италия накараха двама от

...
По-дългите лета и по-меките зими в Италия накараха двама от
Коментари Харесай

Заради затоплянето на климата летните разпродажби в Италия може да се отложат

По-дългите лета и по-меките зими в Италия накараха двама от най-големите търговци на облекла да изискат отсрочване на сезонните разпродажби, заяви Ройтерс.

Търговците на облекла постоянно се стремят да понижат цените на непродадените артикули, с цел да изчистят рафтовете си за идния сезон. Времето за сезонните понижения на цените в Италия се взема решение от районните управляващи след съвещания с асоциациите на търговците на дребно.

Традиционно разпродажбите в магазините на летните сбирки стартират при започване на юли, а на зимните - при започване на януари.

 Със завръщането на Ел Ниньо светът може да се сблъска с рекордни температури през 2023 Със завръщането на Ел Ниньо светът може да се сблъска с рекордни температури през 2023

Но най-големият търговец на облекло в Италия OVS и Pianoforte Holding упорстват, че тазгодишните летни разпродажби би трябвало да бъдат отсрочени, защото дъждовното време значи, че купувачите по-късно ще стартират да попълнят летните си дрешници.

" Сезоните се трансформираха и би трябвало да съобразим календара на продажбите с новия климатичен модел ", сподели Джан-Луиджи Чимино, основен изпълнителен шеф на Pianoforte Holding, който има търговеца на дребно за долни дрехи и бански костюми Yamamay и производителя на чанти Carpisa.

Чимино добави, че ще се обърне с молба към управляващите тази година летните разпродажби в Италия да бъдат отсрочени за средата на юли.

Италия се сблъсква с необикновени за сезона естествени феномени, като единствено през предходната година имаше суша, наводнения, горски пожари, стихии и наводнения.

 " Водата и калта ни превзеха ": Какво научи Италия след оттичането на прелелите реки

В момента над 13 хиляди поданици на северната провинция Емилия-Романя са евакуирани, откакто проливни дъждове при започване на седмицата провокираха излизането от коритата на 200 реки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР