По-дълги дни и по-светли нощи и малко повече притеснение за

...
По-дълги дни и по-светли нощи и малко повече притеснение за
Коментари Харесай

Съвети за безопасност през лятото: как да защитите децата си, докато играят през лятото

По-дълги дни и по-светли нощи и малко повече терзание за всички родители. Да, лято е. И преди децата ви да изскочат от входната врата, с цел да играят на открито, е хубаво да извършите всичко допустимо, с цел да ги предпазите от слънцето, буболечки, пострадвания на главата и други.

Има нещо в този сезон, което кара децата да тичат по-бързо и да играят по-дълго. И както всички други сезони родителите би трябвало да се погрижат за своите деца да бъдат добре предпазени.
Ето няколко съвета по какъв начин вашето дете да бъде хем защитено от всички външни въздействия, хем да не бъдете неприятният родител, който непрекъснато не разрешава и лимитира в неговите очи.

Слънцезащитата

– Нанесете авансово слънцезащитен крем и повтаряйте – за деца на 6 месеца и по-големи (това важи и за всички възрастни) крем с SPF 15 или по-висок понижават интензивността на UVR лъчите, които предизвикват слънчевите изгаряния. Щедро нанесете 15-20 минути преди излагане на слънце крема, по този начин той ще се всмуква от кожата и ще понижи вероятността да бъде почистен от тялото.

– Облечете децата си с предпазващо го облекло и шапка. Облеклото може да бъде съвършената бариера сред детето ви и ултравиолетовите лъчи.

– Не дръжте бебето си на слънце и не го излагайте в никакъв случай на слънце. Важно е децата под 6-месечна възраст да бъдат надалеч от нездравословните слънчеви лъчи, облечени с прохладни, комфортни облекла.
 Thinkstock
– Планирайте играта на открито да е рано заран. За децата е добре да играят на открито в ранните часове на деня и да имат покрив над главата си в часовете сред 10 и 16 часа.

– Пазете се от сянката – доста хора считат, че сянката защищава от слънцето и от нездравословните слънчеви лъчи. Не вярвайте на това подправено възприятие – да, сянката в действителност защищава от жегата, само че не и от слънчевото изгаряне, което може да се случи и там.

Пазете се от буболечки

– Нанесете предпазен спрей и повтаряйте - за жал буболечките са част от летните нощи и дни и по тази причина постоянно би трябвало да имате спрей срещу инсекти, с който да покриете всички непокрити елементи от тялото на детето. Когато спреят се отмие, постоянно нанасяйте още веднъж.
 Thinkstock
– Следете за алергични реакции – някои деца реагират друго на ухапванията от инсекти. Ако това се случи и детето ви има алергична реакция, обърнете се незабавно към здравно лице.

– Винаги проверявайте за кърлежи – кърлежите населяват топли, влажни места с дървета и трева – постоянно следете тогава детето ви да бъде облечено с облекла, които да покриват цялото му тяло.

Предотвратете дехидратацията

– Можете да се изненадате какъв брой доста течности би трябвало да одобряват децата през лятото и по време на игра. За да предотвратите дехидратацията, децата би трябвало да пият по близо две чаши 30 минути преди да стартира играта и да се взимат наложителни почивки за приемане на течности.

На всеки двайсет минути игра детето би трябвало да приема по 10 глътки вода, с цел да бъде вярно хидратирано. Има, несъмнено, и профилирани добавки – така наречен електролитни питиета, които оказват помощ да се предотврати дехидратацията на детето.

Създайте лист с неща, които ще ви трябват, до момента в който детето ви играе на открито
 Thinkstock
Това са няколко неща, които би трябвало всеки родител да носи в чантата си или в колата си, до момента в който детето му играе на открито:

- Мобилен телефон
- Вода
- Медикаменти за хронични болести
- Бинтове
- Антибиотичен крем за порязвания и ожулвания
- Слънцезащитен крем
- Шапка и слънчеви очила
- Спрей срещу инсекти
- Пинцети
- Плод или лека закуска

Още за родители:

Защо в никакъв случай няма да съм най-хубавата другарка на щерка ми

Как да упражняваме "специалния " си орган

Вечните правописни неточности

Къде се крие тайната на умните и богатите?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР