По четири екипа на жандармерията ще охраняват денонощно всяко от

...
По четири екипа на жандармерията ще охраняват денонощно всяко от
Коментари Харесай

12 екипа на жандармерията ще охраняват денонощно наводнените села

По четири екипа на жандармерията ще охраняват непрекъснато всяко от трите потърпевши при наводненията села в Карловско – Каравелово, Богдан и Слатина. Това разгласи пред кореспонденти служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджие. Той взе участие в инспекцията за противозаконна сеч в горите над наводнените населените места. Инспекцията се прави взаимно от Министерство на вътрешните работи, Министерството на земеделието, прокуратурата и външни специалисти.

" Нямаме съществени сигнали досега за случаи на обири или разваляне на имущество, само че сме длъжни да предотвратим това да се случи и вършим всичко допустимо ", увери Демерджиев. Екипите ще останат на място до приключването на работата по разчистването и до завръщането на хората в домовете им.

Силовият министър означи, че страната ще направи всичко в границите на пълномощията си, с цел да помогне на потърпевшите. И даде обещание, че този път ще бъде направено повече, в сравнение с при други бедствия, случвали се досега. " Ще използваме всички законови механизми в границите на всяко едно министерство. Нека като приключим, да създадем равносметка и да забележим дали страната се е справила по-успешно с този развой по отношение на предходните. Аз имам вяра, че това ще е по този начин ", добави той.

Демерджиев акцентира, че се ревизира извънредно деликатно какво се е случило и ще бъде търсена отговорност на всички, чиито дейности може да имат връзка с наводненията. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР